Resultaten från Månsarudssjön 211219

Drygt trettio pimpelfiskare möttes av snålblåst och minusgrader vid söndagens pimpeltävling på Månsarudssjön. Väderleksrapporten stämde väl in då den lovat vindar på mellan 6-14 sekundmeter. Som tur var verkade även löftet om solsken slå in så det fanns hopp om att det ändå skulle bli ganska behagligt. Isen var trotts senaste veckans plusgrader riktigt bra mellan 10-15 cm över hela sjön.

Före utgång

Fisket var för många bra, undertecknad kan dock intyga att det även gick att gå nit om man inte hittade rätt bland stenar och öar. Jag upplevde fisket så surt så att jag ett tag var lite orolig att jag skapat onödigt höga förväntningar i inbjudan till tävlingen där jag skrev att många haft vikter kring 3-5 kg. Därför blev jag ganska lättad vid invägningen när jag insåg att många påsar befann sig i det viktspannet och väl det. Det var till och med en trio herrseniorer som la sig över sex kg där Tomas Leijon Lidköping i topp på 6712 gramm. Detta var utöver tävlingens högsta vikt även så vitt jag vet nytt viktrekord för tävlingsfisket på sjön. Mitt uttalande om blandad storlek slog även det in med Pelle Hagmans abborre på 452 gramm vilket blev tävlingens största, men det ryktades dock om flera fiskar i skaplig storlek bland fångsterna.

Tomas Leijon Lidköping med välförtjänt förstapris i herrseniorklassen
Korvgubbarna

Roligt att vi är igång och vi ses snart igen där ute!

Resultaten

Damklass

 1. Anna Carlsson Tenhult 1784 gr

Äldre herrjunior

 1. Raoul Schultsheiss Tibro SFK 878 gr

Äldre herrveteran

 1. Bernt Olsson Tibro SFK 3770 gr
 2. Christer Sjöqvist 3032 gr
 3. Leif Svensson Tibro SFK 2628 gr
 4. Kurt Karlsson Tibro SFK 822 gr
 5. Jan Persson Tärnan 368

Veteran

 1. Ove Rotzén Nora Gyttorp 5098 gr
 2. Björn Johansson Tenhult 4428 gr
 3. Martin Lidén Tibro SFK 4124 gr
 4. Henry Karppinen Skövd AFK 3620 gr
 5. Mats Olsson Karlskoga AFK 2646 gr
 6. Kjell Kronvall Tibro SFK 2620
 7. Per Alexandersson Kinnarp 2186 gr
 8. Patrik Ceder Tärnan 1708 gr
 9. Lars Holmgren Tibro SFK 1368 gr
 10. Leif Svensson Habo SFK 1196 gr
 11. Ronny Karlsson Tibro SFK 870 gr

Senior

 1. Tomas Leijon Lidköpings SFK 6712 gr
 2. Jimmy Lagergren Falköping 6640 gr
 3. Bengt Wulf Knallen 6578 gr
 4. Daniel Blom Lidköpings SFK 5762 gr
 5. Pelle Hagman Tärnan 5454 gr
 6. Andreas N. Möller Knallen 4298 gr
 7. Magnus Steen Älgen 3982 gr
 8. Anders Rotzén Tärnan 2694 gr
 9. Benny Svensson Tibro SFK 2476 gr
 10. Jan-Henrik Branell Lidköpings SFK 2248 gr
 11. Mikael Wahlborg Skara SFK 1514 gr
 12. Ola Claesson Älgen 1416 gr
 13. Thomas Askolin Tibro SFK 1060 gr
 14. Claes Törneling Tärnan 694 gr
1 svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Glashalt underlag och vägbyggen kantade resan upp till Töreboda och Tibros tävling på Månserudssjön. Ytterligare ett nytt vatten att lägga till i registret för min del. De senaste tävlingarna på sjön har levererat fina vikter så det fanns en viss förhoppning om ett roligt fiske. Jag kikade på lite resultat och kom fram till att fisken snittat ca 30 gr, en fin storlek i tävlingssammanhang vilket brukar passa mig och mitt fiske ganska bra. Glad i hågen spatserade vi ut på sjön och sparkade igång tävlingen. Döm om min förvåning när mina första fiskar snittade ca 80 gram?! Tänkte att det här blir kalas om det håller i sig och tankarna svävade direkt iväg mot vikter på 7-8 kg eftersom fisken tog direkt och stenhårt om dom väl fanns där, på dryga metern djupt vatten. Tyvärr blev det inte den snurren på fisket som jag hoppades på och snart började hjärnspökena hoppa jämfota på mina axlar. Är fisket så trögt som vi befarade med blankis, grunt vatten och solsken, eller är jag bara helt fel? Jag såg att Leijon satt som gjutet på andra sidan viken, i ett hörn, med en fin vass och plockade nån här och nån där. Jag testade allt möjligt men det blev bara ströfisk för min del men så helt plötsligt lyckades jag få igång ett hål med singelmyska. Lyfte säkert 15 snabba fiskar där ett par av dom tangerande 2-hektosstrecket. Jag drillade lite klumpigt med det lilla varpaspöt men upp kom dom iallafall. Det blev snabbt närmare 1,5 kg i det hålet. Kunde jag nu bara hitta ett par hål till som levererade sådär så skulle jag vara med i matchen! Men så blev det icke. Medan Leijon fortsatte att plocka fisk i sitt hörn växte antalet bomhål för min del. Sista kvarten vände jag tillbaka på en yta jag fiskat av tidigare och fick 8 snabba fiskar till på en liten oborrad fläck varav en 250-grammare. Tyvärr hjälpte det föga och jag hade missbedömt dagens fiske rejält. Det snitt jag trodde va unikt för dagen var inget annat än helt normalt för sjön. Och något annat än trekrok var knappast nödvändigt. Får glädjas åt den goda korven, fina sällskapet och ett träningspass med varpaspön. Hela resultatlistan hittar man på Tibro SFK’s sida. […]

Kommentering är stängd.