Snart börjar den nya lagen GDPR att gälla.

GDPR

Vi uppdaterar medlemsvillkor och integritetspolicy.

Lika viktigt som det är för oss att erbjuda dig ett värdefullt, personligt och inspirerande medlemskap är det att du känner dig trygg med hur vi hanterar ditt medlemskap och dina personuppgifter.
Den 25:e maj träder EU:s nya dataskyddsförordning GDPR i kraft. Det nya regelverket stärker dina rättigheter och vi har säkerställt att vår hantering av dina personuppgifter uppfyller de nya kraven. Tibro Spoetfiskeklubbs uppdaterade medlemsvilkor och integritetspolicy enligt nedan börjar att gälla från och med 25:e maj 2018.

Integritetspolicy

Parter och ansvar för behandlingen av dina personuppgifter

Tibro Sportfiskeklubb, 866600-6476 (organisationsnummer), Kyrkefallavägen 22
543 34 Tibro, (nedan kallad föreningen) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter som sker inom ramen för föreningens verksamhet.

Föreningen har som ändamål att bedriva idrottslig verksamhet i enlighet med ”Idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund”.

Varför behandlar vi dina personuppgifter?

För att föreningen ska kunna bedriva sin verksamhet behandlas personuppgifter för olika ändamål kopplade till verksamheten.

Föreningen behandlar personuppgifter för att administrera löpande föreningsaktiviteter (ex. tävlingsverksamhet och medlemsmöten), kommunicera med medlemmarna (kallelser till aktiviteter, information till målsmän m.m.) samt hantera medlemsrelaterade ekonomiska transaktioner (medlemsavgifter och tävlingsavgifter m.m.).

Föreningen behandlar även personuppgifter för att ansöka om bidrag från bland annat Sportfiskarna, studiefrämjandet och föreningens hemkommun m.m.

Föreningen är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som sker vid:

  • Hantering av medlemskap i föreningen

  • Föreningsadministration

  • Deltagande i föreningens träningsverksamhet/ utbildning

  • Deltagande i föreningens tävlingsverksamhet

  • Ansökan om bidrag

  • Sammanställning av statistik och uppföljning

  • Utbildningar arrangerade av föreningen

  • Kontakt med medlem

  • Besök på vår hemsida

  • Publicering av material på hemsida och sociala medier

  • Tillträdesförbud (om tillämpligt)

  • Ordningsstörningar och otillåten påverkan (om tillämpligt)

Vilka delar vi personuppgifter med?

Uppgifterna kommer inte att överföras i tredje hand/land och dina personuppgifter kommer inte att utsättas för automatiserat beslutsfattande.

Om föreningen vid något enstaka tillfälle måste dela dina personuppgifter i tredje hand/land kommer du att informeras särskilt om detta. Det kan exempelvis vara aktuellt när/om du anmäls till tävling m.m.

Vilken laglig grund har vi för personuppgiftsbehandling?

Föreningen har nedan sammanställt den lagliga grunden för behandlingen av personuppgifter som sker inom föreningens verksamhet.

Ändamål med behandling

Laglig grund

Hantering av medlemskap i föreningen

Avtal

Föreningsadministration

Avtal

Deltagande i föreningens träningsverksamhet

Avtal

Licenshantering

Avtal

Deltagande i föreningens tävlingsverksamhet

Avtal

Ansökan om bidrag

Rättslig förpliktelse

Sammanställning av statistik och uppföljning

Allmänt intresse

Utbildningar arrangerade av föreningen

Allmänt intresse vid statsbidragsfinansierad utbildning, annars samtycke

Kontakt med föreningen

Intresseavvägning

Besök på vår hemsida

Intresseavvägning

Publicering av material på hemsida och sociala medier

Intresseavvägning och ibland samtycke

 

Tillträdesförbud

Rättslig förpliktelse

Ordningsstörningar och otillåten påverkan

Rättsligförpliktelse

 

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Föreningen kommer att genomföra en bedömning årsvis om ändamålet med behandlingen av personuppgifterna kvarstår. Om inte ändamålen med behandlingen av personuppgifterna kvarstår kommer uppgifterna att raderas.

 

Vilka rättigheter har du?

Du som registrerad i föreningen har flera rättigheter som du bör känna till.

Du har rätt att få ett registerutdrag avseende föreningens behandling av dina personuppgifter. Föreningen ska vid begäran av registerutdrag förse dig med en kopia av de personuppgifter som är under behandling. För eventuella ytterligare kopior som du begär får föreningen ta ut en rimlig avgift utifrån administrativa kostnader. Du kan enkelt begära ett registerutdrag i IdrottOnline via Min Sida.

Du har i vissa fall även rätt till dataportabilitet av personuppgifterna. Du kan enkelt begär dataportabilitet av dina personuppgifter i IdrottOnline via Min Sida.

Du har rätt att få dina personuppgifter korrigerade om de är felaktiga, ofullständiga eller missvisande och rätt att begränsa behandlingen av personuppgifterna tills de blir ändrade.

Du har under vissa omständigheter rätt att bli raderad:

  • Om uppgifterna inte längre behövs för de ändamål som de samlades in för

  • Om behandlingen grundar sig på den enskildes samtycke och du återkallar samtycket

  • Om behandlingen sker för direktmarknadsföring och du motsätter sig att uppgifterna behandlas

  • Om du motsätter sig personuppgiftsbehandling som sker inom ramen för myndighetsutövning eller efter en intresseavvägning och det inte finns berättigade skäl som väger tyngre än dina intressen

  • Om personuppgifterna har behandlats olagligt

  • Om radering krävs för att uppfylla en rättslig skyldighet

  • Om personuppgifterna avser barn och har samlats in i samband med att barnet skapar en profil i ett socialt nätverk

Du har också rätt att dra in ett samtycke, motsätta dig automatiskt beslutsfattande, profilering och invända mot direktmarknadsföring.

Du kan när som helst utöva dina rättigheter genom att begära tillgång till och rättelse eller radering av personuppgifter, begära begränsning av behandling eller invända mot behandling. Kontakta styrelsen för att utöva dina rättigheter.

Vidare har du rätt att inge ett klagomål avseende föreningens behandling av personuppgifter till Datainspektionen, besök www.datainspektionen.se.

Mer information om hur föreningen arbetar för att tillvarata dina rättigheter återfinns i Instruktioner för att tillvarata enskildas rättigheter.

Om du vill veta mer

Har du frågor om föreningens personuppgiftsbehandling eller vill utöva dina rättigheter kontaktar du styrelsen.

Resultat Metartävling 2 på Örlen.

Resultat Metartävling 2, 22/5-2018 på Örlen.

Ikväll bjöds vi på ett strålande solsken och ett nästan spegelblankt Örlen.Även en och annan fisk lyckades vi att lura upp. Resultat enligt följande.

Seniorer:

  1. Bernt Olsson 7718gr
  2. Jesper Carlström 4266gr
  3. Ingemar Nilsson 3950gr
  4. Kurt Karlsson 1425gr
  5. Kenny Olsson 0gr
  6. Amanda Larsson 0gr

Juniorer:

  1. Viggo Lundin 136gr
  2. Raul Shultheiss 100gr
  3. Julia Tidström 76gr
  4. Calle Eggen 0gr
  5. Melker Carlström 0gr
  6. Vilhelm Ryde´n 0gr

Bra kämpat alla ni som var med och ett stort tack för ert deltagande. Nästa tisdag är det Björsjön som gäller (Sluten tävling endast för klubbens medlemmar).

/Med vänliga hälsningar, Tibro Sportfiskeklubb.

Rättelse ang artikel i SLA

Rättelse angående dagens artikel i SLA
 
Hej!
Vi kunde i dagens SLA läsa om Tibro Sportfiskeklubb, men tyvärr med ngt felaktig information. Kalaset som var i fredags var en “tackfest” för de företag som via sponsring hjälpt oss med bygget av vårat klubbhus, så inga medlemmar förutom oss i styrelsen var där som artikeln påvisade.
 
Med detta sagt passar vi även på att informera om att det tilltänkta takstolkalaset för samtliga av klubbens medlemmar kommer att äga rum 28/7, mer info om detta kommer inom kort.
 
Hoppas nu att ingen tagit illa upp och missförstått detta. Vi riktar heller ingen skuld eller anklagelse till artikelns författare Elof Johansson, vi alla kan ju göra fel och missuppfatta ibland. Vi tackar istället för den skrivna artikeln.
 
Hjälp oss gärna att sprida detta även till dem som kanske inte har dator m.m.
 
/Med vänliga hälsningar, Styrelsen.

Resultat metartävling 1 på björsjön 15/5-2018

Vi bjöds på gassande sol och ett vindstilla Björsjön, med mycket jagande myggor  och knott som sällskap =). Totalt var det 13 tävlande fördelat på 6 juniorer och 7 seniorer. Nästa tisdag 22/5 så är det mete på sjön Örlen som gäller och den tävlingen är en öppen metartävling så vi hälsar alla varmt välkomna. Deltagaranmälan sker på plats från klockan 17:15-17:40. och tävlingstiden är 18-21:00.

Resultatet

Juniorer.
1. Viggo   220gr,
2. Pontus Granström 184gr,
3.Raoul 122 gr,
4. Nova Lundin 22gr,
5. Vilhelm 10gr,
6. Melvin Påhlsson 0gr
Seniorer.
1. Bernt Olsson 1.104gr,
2.Ingemar Nilsson 840gr,
3. Markus Södergård 284gr,
4. Kurt Karlsson 268gr,
5. Ove Johansson 124gr,
6. Kenny Olsson & Jesper Carlström 0gr.
Obs alla metartävlingar är på tisdagar som vanligt, inte torsdagar som det står i det första utskicket av tävlingskalendern. Om någon önskar en uppdaterad tävlingskalender så skicka ett mejl till pelle@studio138.se, annars så står det rätt på hemsidan och Facebook. Sprid gärna detta till dem som eventuellt inte har någon dator etc.
/Med vänlig hälsning Tibro Sportfiskeklubb

Ännu ett klassdrag med strålande solsken.

Idag var det dags för den andra 2:an på käpplundskolan att få köra klassdraget. Vi bjöds på kalasväder god pastasallad och härlig fiskelycka. Idag var det mörten som var mest aktiv som art. Det var 28 glada barn som gick hem från sjön med nya erfarenheter och nya metspön.

/Mvh Pelle Tibro Sportfiskeklubb .

Metartävling 1 Björsjön 2018

Obs! Fel datum och dag i tävlingsprogrammet.

Enligt orginalutskicket i samband med årsavgiften. Där står det att visa tävlingar är på torsdagar och det är fel. Alla veckotävlingar är på tisdagar. (Om ngn vill ha en ny tävlingslista så skicka ett mejl till pelle@studio138.se så löser vi det.

Imorgon Tisdag 15/5 startar våra metartävlingar och först ut är tävling på Björsjön (endast för klubbens medlemmar). Samling och anmälan på en vanliga gräsparkeringen innan sjön kl 17:30, sen pågår tävlingen klockan 18-21:00. Nytt för i år är även att alla deltagare får en lott per tävling, där vinnarna har chans att vinna fina priser. Vinnare dras på den sista metartävlingen.

Ungdomsklubben samlas vid aktivitetshuset 17:15 så tar vi följe där ifrån så ni föräldrar hittar till sjön.

Varmt välkomna!
/Mvh Tibro Sportfiskeklubb.

Fiskehajk 2018

Fiskehajk 2018

 

Gillar du fiske?

Ta då chansen att vara med på årets fiskehajk i Örlen Helt Gratis.

Tibro sportfiskeklubb arrangerar med hjälp av sportfiskarna och studiefrämjandet en sportfiskehajk för barn/ungdomar mellan 8-15år, som vill testa på att fiska. Vi kommer att fiska,paddla kanot, äta gott, sova i klubbstugan och förhoppningsvis få chansen att visa hur man rensar och tillagar sin fisk. Vi har dock endast 10 platser, så det är först till kvarn som gäller.

Var när: Vi kommer att utgå från aktivitetshuset på Järnvägsgatan 1 i Tibro kl 12:00 lördagen den 16/6 och är åter i Tibro kl 13:00 på Söndagen.

Kostnad: 0kr, men du behöevr ha en egen utrustning. (Kastspö, kastflöte & drag).

Anmälan: Ring Pelle Kinnander: 0731-839810 eller Robert Johansson:0706-749636 , sista anmälningsdatum är 1/6.

 

 

 

 

Stort tack!!!

Vi i hamnkommittén vill tacka alla som hade möjlighet att närvara under gårdagens arbetsdag nere i hamnen, det var riktigt roligt att se att så många kunde komma. Ni gjorde alla ett kanonbra jobb och vi hann med en hel del. Vi hoppas att ni alla hade en trevlig dag.

/Mvh Hamnkommittén.

Upprustningsdag i hamnen 1/5

Hej alla ni som har båtplats ute i Sånna
 
Tisdag den 1/5 så kommer vi att ha en upprustningsdag nere i båthamnen för att rätta till bryggor mm och då skulle vi behöva ha er hjälp med diverse arbete som behöver göras inför säsongen.
 
Har ni möjlighet skulle det vara bra om ni även kan ta med er diverse verktyg/redskap
 
-Skruvdragare
-Skyffel/spade-
-Hammare
-Fogsvans
-Måttband/tumstock
Mer info om vad som skall göras kommer i ett nytt utskick.
 
Vi samlas 08:00 i hamnen och kör på fram till eftermiddagen.
Vi bjuder på korv med bröd.
/Mvh Hamnkommittén Tibro sportfiskeklubb.

ungdomsklubben 24/4

Hej alla föräldrar och ungdomar.

På Tisdag åker vi till klubbhuset i Sånna där det är gäddtävling.
Vi möts senast kl:17:30 i klubbhuset/båthamnen i Sånna.
Det är frivilligt för barnen att vara med i tävlingen (kostnad 20kr). De som inte vill tävla åker bara med ut i en båt och fiskar ändå.
Ta med:
▪ varma kläder
▪något att fika
▪fiskesaker
▪gärna flytväst, annars finns det att låna.

Tävlingen slutar kl 21:00 och som ansvariga för tävlingen har vi svårt att åka tidigare. Vi förstår att era barn kan ha svårt att stanna så länge. De som inte kan delta till tävlingens slut kan köras in till land kl 19:30 där ni föräldrar möter upp och hämtar.

Mvh Pelle och Robban