190126 Klubbmatch Tibro SFK – Tärnan Tidaholm

Tibros och Tärnans pimpelelit drabbade under lördagen samman på Björsjön utan för Tibro. Förhållandena var ganska bra med mulet, ett par minusgrader och lite svag snålblåst över den pudersnötäckta 20 centimeter tjocka isen. Björsjön brukar vara den sjö där Tibrofiskarna drar upp sin första isfiskade abborre varje år då sjön brukar vara först ut med bärkraftig is och så även detta år. Dock brukar sjön vara lite svårfiskad och det är ganska många som beklagat sig över tröga abborrar genom åren och idag inget undantag men ändå för sjön ganska bra vikter. Till exempel tyckte Tibrofiskaren Benny Svensson att sjön faktiskt är ganska kul att fiska på, ganska lätt att tycka så när man har dagens högsta vikt 3112 gram. Dock räcker det inte med att en fiskare levererar när det är en lagkamp och Tärnan hade jämnare resultat och lyckades tack vare det att ta hem årets klubbmatch med drygt 13 kg före Tibro med ca 11 kg, grattis Tärnan! Tvåmannalagstävlingen vanns i år av Jan Persson Tärnan och Thomas Askolin Tibro SFK.

Tibro SFK hade redan före start försäkrat sig om ett psykologiskt övertag

Kurt Karlsson Tibro hade preparerat sin skrylla med fårskinn för bästa sittkomfort

Junioren Vilhelm Rydén Tibro

Vid ingång efter tävlingen tittade även solen fram